Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه مدیریت‌دولتی دانشگاه پیام‌نور مرکز شاهین‌شهر گفت: مفاهیم، ابعاد، مؤلفه‌ها و شاخصه‌های سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را با نامه 53 نهج‌البلاغه تطبیق داده شده است و می‌توان گفت این پایان‌نامه نخستین کار پژوهشی دانشگاهی در مورد سردار سلیمانی در کشور است که در گروه کاری دانشگاه پیام نور مرکز شاهین‌شهر استان اصفهان به نتیجه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی محمدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس پیرامون پایان‌نامه دانشجویی با موضوعی متفاوت و جدید در کشور و همچنین مشکلات و موانع موجود بر سر راه آن، اظهار داشت: ابتدا امر مبنای پایان‌نامه مذکور بر اساس نامه ۵۳ نهج‌البلاغه بود که روند کار با شهادت سپهبد سلیمانی مصادف شد و علی‌رغم مخالفت‌هایی که وجود داشت و طبیعتاً حمایتی هم صورت نگرفت، از حجت‌الاسلام محسن کاردان پور دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت دولتی، خواستم تا پایان‌نامه خود را با عنوان «تحلیل معنایی الگو مدیریتی سپهبد سلیمانی بر اساس آموزه‌های نامه ۵۳ نهج‌البلاغه» ارائه دهد.

مدیر گروه رشته مدیریت‌دولتی دانشگاه پیام‌نور مرکز شاهین‌شهر ادامه داد: بر همین اساس طی یک فرآیند، الگوی مدیریتی این شهید بزرگوار را بر اساس‌نامه ۵۳ نهج‌البلاغه موردبررسی قرار دادیم، در ابتدای امر این نامه امیرالمؤمنین (ع) به ۲۷ مؤلفه تقسیم شد و پس از مشورت با خبرگان این موضوع، از این تعداد ۱۱ مؤلفه مشخص شد که برای نمونه می‌توان به اخلاق رهبری، آینده‌نگری، خودسازی، رازداری و ولایت‌پذیری اشاره کرد.

نخستین کار پژوهشی دانشگاهی در مورد شهید سلیمانی در اصفهان رقم خورد

وی در خصوص جمع‌آوری اطلاعات راجع به سپهبد شهید سلیمانی تصریح داشت: پس از مؤلفه‌بندی نامه مذکور نهج‌البلاغه با جمعی از دوستان و هم‌رزمان سپهبد سلیمانی که حدود ۲۰ نفر از سرداران سپاه قدس بودند، ارتباط گرفته شد که علی‌رغم مشکلات ناشی از کرونا، بحث‌های امنیتی و در دسترس نبودن آن‌ها به دلیل مشغله و مأموریت‌های مختلف با همت این دانشجو، ۱۵ مصاحبه گرفته شد و پس از پیاده‌سازی و کدگذاری، با ۱۱ مؤلفه مشخص‌شده تطبیق داده و در سه حوزه شخصیتی، ساختار و محیطی تقسیم‌بندی شد.

محمدی اضافه کرد: طی این روند به مدلی دست یافتیم که مفاهیم، ابعاد، مؤلفه‌ها و شاخصه‌های سپهبد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را با نامه ۵۳ نهج‌البلاغه تطبیق دادیم و می‌توان گفت این پایان‌نامه نخستین کار پژوهشی دانشگاهی در مورد سپهبد سلیمانی در کشور است که در گروه کاری دانشگاه پیام نور مرکز شاهین‌شهر استان اصفهان به نتیجه رسید.

غربت پژوهش‌های دینی و انقلابی در دانشگاه‌های کشور

مدیر گروه رشته مدیریت‌دولتی دانشگاه پیام‌نور مرکز شاهین‌شهر با اشاره به علت مخالفت و عدم حمایت دانشگاه از این پایان‌نامه اذعان داشت: مطرح‌شدن موضوعاتی با رویکرد دینی، اسلامی و به‌ خصوص انقلابی به‌ عنوان مباحث علمی، تحقیقاتی، پژوهشی و یا پایان‌نامه، از آنجایی که شاید بتوان گفت ماهیت و شاکله دانشگاه با این موضوعات خیلی تفاهم ندارند، مشکلاتی همچون عدم حمایت و مخالفت با این موضوعات را به وجود می‌آورد، همان‌گونه که برای موضوع مدیریت جهادی هم نزدیک به ۳ سال زمان برد و خون‌دل خوردیم تا به نتیجه رسیدیم.

وی تأکید کرد: برخی از مشکلات مطرح‌شده ناشی از نگاه بعضی از دوستان و همکاران دانشگاهی است که با مفاهیم انقلاب چندان آشنایی نداشتند و حتی ۸ سال دفاع مقدس را نمی‌خواستند از افتخارات نظام بدانند و یا حداقل از آن غفلت داشتند و مدعی بودند که مدیریت جهادی، مبانی نظری ندارد در صورتی که مبانی نظری بسیار قوی در شیوه مدیریتی ۸ سال دفاع مقدس وجود دارد.

دانشگاه ماهیتاً باکارهای اسلامی و انقلابی تفاهم ندارد

محمدی ابراز داشت: پرداختن به موضوع مدیریت جهادی در ابتدا قدری مشکل بود و با مخالفت‌هایی مواجه بودیم اما پایان‌نامه‌هایی را با این موضوع آغاز کردیم که پس از ۲ سال این موضوع و مبانی نظری آن در دانشگاه تبیین شد.

مدیر گروه رشته مدیریت‌دولتی دانشگاه پیام‌نور مرکز شاهین‌شهر با تکید بر لازمه داشتن پایه علمی پایان‌نامه‌های دانشگاهی بیان داشت: پیرامون پایان‌نامه‌ها گفته می‌شود که باید دارای مقاله‌های پایه‌ای باشند و این امر موردقبول است اما اینکه فقط به دنبال آن باشیم که در غرب در کدام دانشگاه چه تحقیقی و پژوهشی انجام‌شده و ما هم دقیقاً همان را ترجمه و در فضای علمی کشور تبیین کنیم، مطلوب نیست.

باید در دانشگاه‌ها برای نفاق اداری نسخه بپیچیم

وی عنوان داشت: گاهی دیده می‌شود حتی برخی از همکاران دغدغه مند نسبت به انقلاب اسلامی هم درگیر مؤلفه‌هایی همچون رضایت شغلی، انگیزه کارکنان، توانمندسازی کارکنان و غیره هستند، که البته مباحثی خوبی هستند اما بهتر است بر روی مؤلفه‌های بومی خودمان که می‌توانند راهگشا در سازمان‌ها باشند تمرکز کنیم.

محمدی یکی از مباحث چالشی در سازمان‌ها و مراکز حاکمیتی مدیریت دولتی را، بحث نفاق اداری دانست و بیان کرد: نفاق اداری بدین معنا است که چرا انسان‌ها در حرف و عمل متفاوت هستند و این از مباحث به روز جامعه ما است که ریشه‌های قرآنی هم دارد و ما باید از این ظرفیت استفاده و آن را وارد سازمان‌ها و نهادهای خود کرده و برای آن شیوه‌نامه تبیین کنیم که متأسفانه در این حوزه‌های کاربری خیلی ورود نداشته‌ایم.

تبلور عدالت در برخورد سردار دل‌ها با مسلمان و غیرمسلمان

مدیر گروه رشته مدیریت‌دولتی دانشگاه پیام‌نور مرکز شاهین‌شهر در ادامه صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: در خاطراتی که بعضی از دوستان سپهبد شهید قاسم سلیمانی از او مطرح می‌کردند، شاهد آن بودیم که یکی از مؤلفه‌هایی که امیرالمؤمنین (ع) بر آن تأکید دارند، بحث روابط اجتماعی است به‌گونه‌ای که خطاب به مالک اشتر می‌فرمایند: «باید با همه اقشار برخورد یکسان داشته باشی» و این منش به‌وضوح در رفتار شهید سلیمانی دیده می‌شد به‌گونه‌ای که این سردار شهید در برخورد با اهل تسنن و تشیع تفاوتی قائل نبوده و حتی با مسلمان و غیرمسلمان کشورهای مختلف هم به یک‌شکل برخورد می‌کردند.

وی اضافه کرد: از همین رو الگو گرفتن از چنین شیوه مدیریتی می‌تواند راهگشا برای نظام، دستگاه‌های حاکمیتی و مدیران دولتی باشد تا دیگر شاهد مشکلی همچون رانت و یا آقازادگی نباشیم، چرا که بروز چنین مشکلاتی ناشی از غفلت ما از مؤلفه‌های ناب اسلامی است.

 

 

برای مباحث علمی باید نگاهی فراتر از طاقچه داشت

محمدی با اشاره به ظرفیت دانشگاه‌ها برای پرداختن به مؤلفه‌های ناب اسلامی به شکل علمی گفت: تا به امروز مباحث علمی ما در دانشگاه‌ها با نگاه غربی و صرفاً برای رفع تکلیف بوده و جز آن‌که در طاقچه اتاق مدیران خاک بخورد ثمره دیگری نداشته است، بنابراین لازم است جامعه علمی ما اعم از دانشجویان و اساتید فعالیت‌های علمی، پژوهشی خود را دغدغه مند و با طرح مسائل گوناگون و شناسایی مشکلات پیش ببرند و بر اساس این شناسایی‌های انجام شده راهکارهای بومی مبتنی بر مبانی نظری، پژوهشی، منطقی و تجربی را کنار هم قرار دهند.

مدیر گروه رشته مدیریت‌دولتی دانشگاه پیام‌نور مرکز شاهین‌شهر با اشاره به صحبت مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب مبنی بر مدیران واگرا افزود: اگر نگاه به درون وجود داشته باشد و با نگاه علمی به آن بپردازیم دیگر با مشکلاتی همچون مدیران اصطلاحاً واگرا که در نظام تربیت شده و نمک همین نظام مقدس را خورده و پس از ۲۰ سال رشد که تبدیل به یک مدیر عالی در سطح کشور می‌شود، داشته‌های نظام را فراموش می‌کند و دست گدایی به سوی کشورهای دیگر در همه زمینه‌ها دراز می‌کند و نهایت اظهار می‌کند که ما باید مدیر را هم از کشورهای دیگر وارد کنیم، مواجه نخواهیم بود که البته همین موضوع یکی از موارد تحقیقی دانشجویان ما در دانشگاه است.

وی تأکید کرد: به نظر می‌آید واژه‌هایی که نگاه به درون دارد و به مسائل سازمانی می‌پردازد با استقبال بیشتری نسبت به موضوعات کلیشه‌ای که دارای پایه علمی بوده اما در کشوری غربی کار شده و ما فقط آن را ترجمه می‌کنیم، مواجه هستند.

دغدغه و شور دانشجویی، به موتور حرکت تحقیق سرعت بخشید

محمدی با اشاره به خاص بودن موضوع این پایان‌نامه یادآور شد: ارائه تمام پایان‌نامه‌های دانشگاه پیام نور شاهین‌شهر به صورت مجازی بوده اما چون موضوع این پایان‌نامه خاص بوده و نخستین پایان‌نامه‌ای است که به موضوع مدیریت و رهبری سپهبد سلیمانی پرداخته شده و با استقبال و درخواست متعدد رو به رو بود از همین رو بنا شد با رعایت نکات بهداشتی این جلسه در ۵ مرداد ماه جاری همزمان با سالروز عملیات مرصاد به صورت حضوری برگزار شود، همچنین امکان استفاده از این جلسه به صورت مجازی هم فراهم شده است.

 مدیر گروه رشته مدیریت‌دولتی دانشگاه پیام‌نور مرکز شاهین‌شهر در پایان صحبت‌های خود گفت: البته قابل ذکر است که دانشجویان و همکاران ما در دانشگاه‌های دیگر همچون دانشگاه امام صادق (ع) و اما حسین (ع) کارهای این چنینی را آغاز کرده‌اند اما به این سرعت به نتیجه نرسیده است.

انتهای پیام/۶۳۱۰۶/ص۳۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: قاسم سلیمانی شهید دانشگاه مدیریت دانشگاه پیام نور مدیریت دولتی نامه53 نهج البلاغه پایان نامه سپهبد سلیمانی دانشگاه ها پایان نامه ها سپهبد شهید مبانی نظری مؤلفه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۴۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ عمل اهدای عضو در مشهد نجات بخش جان پنج بیمار شد

مسوول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در هزار و چهارصد و نود و یکمین عمل اهدای عضو از اهداکننده مرگ مغزی این دانشگاه، مرحوم "راحله اکبری"، بیمار ۶۱ ساله مرگ مغزی ساکن تربت حیدریه معرفی شده از بیمارستان امام حسین (ع) آن شهرستان پس از تایید مرگ مغزی و کسب رضایت خانواده‌اش، در بیمارستان منتصریه مشهد زیر عمل جراحی اهدای عضو قرار گرفت.

دکتر ابراهیم خالقی افزود:کبد زنده یاد اکبری به مردی ۵۷ ساله ساکن مشهد که سالها از بیماری نارسایی کبد رنج می‌برد، پیوند شد.

وی ادامه داد:قرنیه‌های این بانوی مرگ مغزی نیز برای پیوند به بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و قسمتی از پوست وی برای پیوند به بیماران بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد ارسال شد.

اهدای قلب جوان مرگ مغزی

رییس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: اهدای قلب جوان مرگ مغزی شده ۲۱ ساله در بیمارستان امام رضا(ع)مشهد جان مرد ۵۳ ساله ساکن تربت جام را نجات داد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌ بس
  • نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌بس
  • هلدینگ خلیج فارس اسیر فضای مجازی نمی‌شود
  • ۲ عمل اهدای عضو در مشهد نجات بخش جان پنج بیمار شد
  • فرهنگ مقاومت در نسل آینده آمریکا تأثیر گذاشته است
  • حضورآگاهانه مردم در انتخابات و انتخاب اصلح
  • رد شایعه برای مدیریت پرسپولیس توسط شهرداری
  • تمام محورهای مواصلاتی استان یزد باز است/ تغییر الگوهای بارشی در استان یزد
  • رونمایی از کتاب ۱۰ جلدی یک سردار دراصفهان
  • «ما ملت شهادتیم» از شهید زاهدی تا سردار سلیمانی